Tipul bucătăriei:
Stridii cu sos japonez de ghimbir
- serveste 4
- Uşor
Acest lucru ar fi un starter special ușor, dar aromat, pentru o masă de Crăciun. Icrele de somon sunt disponibile în vânzări de pește și supermarketuri, sau căutați tobiko (ouă mai mici) în magazinele japoneze și de pe japancentre.com
Ingrediente
- ghimbir Bucata de 1 cm, rasa fin
- ceapa verde 2, mărunțite fin
- Sos de soia japonez 1 lingura
- Oțet de orez japonez 1 lingura
- zahăr tos auriu 1 lingura
- stridii 24, proaspăt decupat
- icre de somon sau tobiko 50 g
Metodă
-
Pasul 1
Puneti ghimbirul si cea mai mare parte din ceapa primavara intr-un castron, apoi adaugati sosul de soia, otetul de orez si zaharul si lasati 5 minute.
-
Pasul 2
Aranjați stridiile pe un platou cu gheață. Puneți niște dressing și încă puțină ceapă de primăvară mărunțită în fiecare. Împărțiți icrele între ei.
Informatii nutritionale
- Kcals 60
- Gras 1.6g
- Carbohidrați 1.7g
- Fibră 0,1g
- Proteină 9.5g
- Sare 1.5g
#Stridii #sos #japonez #ghimbir