Tipul bucătăriei:
Stridii la grătar cu pesmet de usturoi
- serveste 1
- Puțin efort
Doar 10 minute este tot ce este nevoie pentru a face acest fel de mâncare cu crustacee. Ideal pentru o masă rapidă pentru unul sau pentru a face mai multe pentru a le împărtăși cu cineva special. Pesmetul crocant de usturoi înseamnă că tot ce are nevoie este o stoarcere de lămâie.
Ingrediente
- unt de usturoi 30 g
- stridii de stâncă 6, pe jumătatea cochiliei
- pesmet fin 20 g
- lămâie 1, tăiate în felii
Metodă
-
Pasul 1
Pune o bucată de unt de usturoi pe fiecare stridie. Se presară peste un praf de pesmet și se pune sub un grătar încins timp de aproximativ un minut până când stridiile sunt fierbinți și pesmetul încep să prindă culoare. Aranjați stridiile în cerc în jurul unei farfurii, cu felii de lămâie în centru pentru a se stoarce peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 343
- Gras 24.6g
- Carbohidrați 20.5g
- Fibră 0,5g
- Proteină 11.2g
- Sare 1,83g
#Stridii #grătar #pesmet #usturoi