Tipul bucătăriei:
Stridii la grătar cu unt de usturoi
- servește 2 ca starter
- Uşor
Aceste stridii la modă sunt un început excelent pentru orice petrecere. Sunt bogate în arome de usturoi și unt. În plus, arată și ei impresionant
Ingrediente
- unt 50g, înmuiat
- usturoi 3 cuișoare mari, zdrobite
- stridii 6
- sare de mare grosieră
- coriandru tocat mărunt pentru a face 2 linguri
- sos iute a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți grătarul la mare. Zdrobește untul cu usturoiul și puțin condiment într-un castron.
-
Pasul 2
Deschideți stridiile sau faceți rost de o pescărie pentru a face acest lucru pentru dvs. Scurgeți lichidul din cochilii și păstrați-l pentru o sângeroasă marie, dacă doriți.
-
Pasul 3
Se toarnă patru grămezi de sare de mare grosieră pe o tavă de copt și așezați o coajă de stridie rotunjită pe fiecare, astfel încât să nu se clatine.
-
Pasul 4
Împărțiți untul de usturoi între cele patru stridii și gătiți-le sub grătar timp de 4-5 minute, până când clocotesc și ușor aurii.
-
Pasul 5
Se lasă să se răcească 3-4 minute, apoi se presară coriandru și sos fierbinte și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 287
- Gras 23.4g
- Saturează 13.6g
- Carbohidrați 7g
- Zaharuri 0,3g
- Fibră 0,4g
- Proteină 12g
- Sare 2.01g