Tipul bucătăriei:
Sumac și somon prăjit cu ulei de măsline cu salată de morcovi condimentată
- serveste 8
- Uşor
Crăciunul este un moment în care garniturile de somon pot fi adesea luate la o ofertă specială. În orice caz, gătirea unei părți întregi este mult mai ieftină decât cumpărarea a 8 bucăți separate.
Ingrediente
- somon 1 parte întreagă, pe piele
- ulei de masline
- sare de mare ½ linguriță
- sumac 2 lingurite
- iaurt natural 150 ml
- usturoi ½ cățel, zdrobit
- mărar un buchet mic, tocat
SALATA DE Morcovi Condimentati
- spelta perlata 150 g
- morcovi 500 g, decojite și tocate într-un robot de bucătărie
- naut Tavă de 400 g, clătită și scursă
- chimen măcinat 1 lingura
- boia afumată 1 lingura
- ulei de masline 1 lingura
- lămâi 2, suc
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mare, tocat
- mentă un buchet mare, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face salata, fierbeti spelta in apa cu sare pana devine frageda, dar inca putin nuca. Scurgeți-l foarte bine, apoi turnați-l într-un castron mare. Adăugați toate celelalte ingrediente, cu excepția ierburilor și amestecați. Asezonează foarte bine.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune somonul cu pielea în jos pe o tavă de copt unsă cu ulei. Peste somon se pun 3 linguri de ulei de măsline, apoi se presară sare de mare și sumac. Se prăjește timp de 15-20 de minute până când somonul este tocmai fiert, apoi se odihnește timp de 5 minute.
-
Pasul 3
Adăugați ierburile în salată și amestecați din nou. Amesteca iaurtul cu usturoiul si mararul. Serviți somonul cu salată și iaurt.
Informatii nutritionale
- Kcals 425
- Gras 20.8g
- Carbohidrați 23.3g
- Fibră 6.6g
- Proteină 32.8g
- Sare 0,07g