Tipul bucătăriei:
Supă finlandeză de somon și cartofi (Lohikeitto)
- serveste 2
- Puțin efort
Aromatizată cu mărar și ienibahar, această supă simplă de somon și cartofi este un clasic finlandez. Servește-l pentru un prânz reconfortant sau un curs de început.
Încercați această supă de somon și cartofi, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi salata noastră de somon în stil scandi cu cartofi murați.
Ingrediente
- boabe de ienibahar 3
- cartofi 350 g, decojite și tăiate în cuburi de 1 cm
- file de somon 2 (aproximativ 225g), decojite și tăiate în cuburi de 1 cm
- unt 1 lingura
- cremă unică 60 ml
- mărar tocat pentru a face 2 linguri
- piele de somon (din fileurile de somon)
- boabe de piper negru 3
- morcov 1 mic, decojit si tocat
- șalotă 2, decojite și tocate
- frunza de dafin 1
- pătrunjel cu frunze plate 10 tulpini
- praz ½ mic
- țelină 1 baton, taiat in trei
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face bulionul de pește al trișorului, puneți toate ingredientele într-o tigaie mare cu 1,2 litri de apă și fierbeți ușor timp de 45 de minute. Opriți căldura. Folosiți o lingură cu fantă pentru a îndepărta toate substanțele solide, apoi strecurați bulionul printr-o muselină sau un prosop de ceai într-o a doua tigaie pentru a îndepărta orice impurități.
-
Pasul 2
Zăuiți boabele de ienibahar o dată fiecare cu un sucitor pentru a le zdrobi ușor. Adăugați-i și cartofii în bulion, aduceți din nou la fiert și fierbeți aproximativ 12 minute sau până când cartofii sunt doar fragezi. Adăugați somonul și continuați să gătiți încă 2 minute sau până când peștele este fiert. Asezonați cu sare și piper, adăugați untul și smântâna, readuceți la fiert și apoi serviți în două boluri. Împărțiți și presărați jumătate de mărar deasupra fiecărei porții.
Informatii nutritionale
- Kcals 463
- Gras 24.7g
- Saturate 9.7g
- Carbohidrați 30.7g
- Fibră 4g
- Proteină 27.5g
- Sare 0,4g