Tipul bucătăriei:
talpa cu praz si creveti unsi cu unt
- serveste 2
- Uşor
Peștele întreg prăjit cu un strop de vin creează un fel de mâncare delicios de umed în această rețetă super simplă de duminică
Ingrediente
- unt pentru prăjire
- lămâie întreagă sau talpă megrim 2, tuns și pielea de deasupra îndepărtată
- vin alb sticlă
- praz 2, feliate gros
- creveți la ghiveci 100 g
- arpagic grămadă mică tăiată
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Unge ușor cu unt o tavă de prăjire și pune 2 lămâi întregi sau talpa megrim tăiată și coaja de deasupra îndepărtată – una lângă alta. Turnați peste un pahar de vin alb și ungeți peștele cu unt. Se condimentează, apoi se coace timp de 15-20 de minute sau până când pulpa începe să se desprindă de os.
-
Pasul 2
Între timp, fierbeți prazul în apă clocotită cu sare timp de 8 minute până când se înmoaie, apoi scurgeți-l. Când peștele este gata, se ridică pe un platou sau farfurii calde. Așezați tava de prăjire la foc mic, apoi încălziți prazul și creveții la ghiveci cu sucuri până se topește untul. Amestecați o grămadă mică de arpagic tăiat, apoi serviți alături de pește.