Skip to content

Tipul bucătăriei:

Talpă de dover de la Valentine Warner cu salmoriglio

Talpă de dover de la Valentine Warner cu salmoriglio

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Talpa dover cu salmoriglio de la Valentine Warner este un exemplu de simplitate delicioasă. Salmoriglio este un pic ca salsa verde făcută cu oregano. Maghiranul este legat de oregano, dar are o aromă mai dulce, mai subtilă


Încercați talpa de dover de la Valentine Warner cu salmoriglio, apoi verificați peștele nostru chinezesc la abur, care folosește și talpa de dover.

Ingrediente

  • toată talpa Dover 900 g, eviscerat și decojit
  • făină simplă 1 lingura
  • ulei de floarea soarelui 15 g

salmoriglio

  • maghiran 40 g
  • ulei de masline virgin 4 linguri
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Pentru a face salmoriglio, desprindeti frunzele de maghiran de pe tulpina si tocati marunt. Se pune intr-un castron mic si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie si sarea.

  • Pasul 2

    Încinge o tigaie mare, rezistentă la cuptor, antiaderentă, la foc mare. Pudrați talpa de dover pe ambele părți cu făină asezonată. Se toarnă uleiul pe o farfurie și se înmoaie talpa pe ambele părți până se îmbracă ușor. Acest lucru asigură că numai uleiul necesar este luat în tigaie.

  • Pasul 3

    Se pune talpa in tigaia incinsa si se prajeste tare pe o parte 2-3 minute pana se rumeneste bine. Întoarceți cu grijă și transferați direct în cuptor. Gatiti aproximativ 6 minute, apoi scoateti – folositi manusi de cuptor deoarece manerul va fi extrem de fierbinte – si vedeti daca este gata. Testați talpa trăgând de fustă – ar trebui să iasă doar cu cea mai slabă rezistență.

  • Pasul 4

    Ridicați ușor peștele pe un platou mare încălzit. Se amestecă salmoriglio, se pune peste pește cu lingura și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 282
  • Gras 16.7g
  • Carbohidrați 3.5g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 29.4g
  • Sare 0,41g
#Talpă #dover #Valentine #Warner #salmoriglio
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *