Tipul bucătăriei:
Tartă filo cu păstrăv și fasole
- serveste 6
- Uşor
Această tartă filo cu păstrăv și fasole este ușor de făcut, plină de arome proaspete de primăvară și cu un conținut scăzut de calorii – perfectă dacă țineți o dietă 5:2
Ingrediente
- pulverizați ulei de măsline
- aluat filo 4 foi
- ouă 3, bătut
- quarc fără grăsimi 100 g
- păstrăv afumat la cald 150 g, fulgi
- fasole lată 150g, cântărit după dublu-pastă
- mărar sau arpagic tocat pentru a face 1 lingura
- muguri de mazăre a servi
- frunze de menta a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 170C/ventilator 150C/gaz 3½. Pulverizați o tavă de tartă de 21 cm cu ulei, apoi puneți un strat în foile filo cu un strop de ulei între ele. Strângeți aluatul peste părțile laterale pentru a face un chenar. Se amestecă ouăle și quarcul cu multe condimente. Încorporați păstrăvul, fasolea și mărarul. Se toarnă în tava de patiserie și se coace timp de 15-20 de minute până când tarta se întărește, dar încă mai are puțină clătinare. Se lasa la racit, apoi se presara peste cativa muguri de mazare si frunze de menta pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 184
- Gras 4.8g
- Saturate 1.1g
- Carbohidrați 19g
- Zaharuri 1.6g
- Fibră 3g
- Proteină 14.5g
- Sare 0,8g