Tipul bucătăriei:
Tartar de macrou
- serveste 4
- Uşor
Cel mai bun starter pentru cină. Această rețetă folosește macrou proaspăt pentru a face acest prim fel impresionant, care este cel mai bine servit pe pâine prăjită fierbinte
Ingrediente
- castravete 1 mediu
- fulgi de sare 2 linguri grămadă
- ceapa rosie 2 linguri, tocate mărunt
- lămâie ½ mic, coaja rasa fin si zeama
- capere pentru copii 2 lingurite
- frunze de mărar 1 lingura, tocata marunt
- crème fraîche 2 linguri bune
- macrou 2 mici, filetate și toate oasele îndepărtate
- ulei de măsline extra virgin
- toast fierbinte a servi
Metodă
-
Pasul 1
Curatati castravetele si taiati in jumatate, pe lungime. Brăzdați semințele cu o linguriță și aruncați-le. Castravetele se taie foarte subtiri, se amesteca cu fulgii de sare intr-o strecuratoare si se lasa sa picure peste chiuveta 30 de minute.
-
Pasul 2
Cu mâinile, stoarceți cât mai mult din apa rămasă din castravetele sărat. Clătiți ceapa roșie sub robinet într-o sită apoi scurgeți bine. Transferați ceapa și castraveții într-un bol și adăugați coaja și sucul de lămâie, capere pentru copii, mărar tocat și crème fraîche. Asezonați cu piper negru. Puneți deoparte în timp ce macroul este pregătit.
-
Pasul 3
Se toaca macroul destul de marunt si se adauga in bol. Se amestecă ușor. Întoarceți câte o grămadă mică pe fiecare farfurie. Se strecoară peste niște ulei de măsline de bună calitate. Serviți cu pâine prăjită fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 269
- Gras 23.1g
- Carbohidrați 2.2g
- Fibră 0,7g
- Proteină 13.2g
- Sare 1g