Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tartar de stridii si scoici

Tartar de stridii si scoici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca starter
  • Uşor

Această rețetă de tartar de stridii și scoici este un început impresionant în timpul sărbătorilor


Ingrediente

  • șalotă ½, tocat foarte fin
  • vin alb 2 linguri
  • stridii 18 mari, proaspăt decupate
  • scoici 12, icre și mușchi laterali îndepărtați
  • somon afumat 50 g
  • ulei de masline
  • lămâie 1, înjumătățit pe lungime
  • arpagic tocat foarte fin pentru a face 1 lingura
  • somon sau keta sau icre de tobiko 3 linguri
  • melba toast a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune ceapa intr-un vas cu vinul si lasa-l in timp ce pregatesti fructele de mare. Tocați mărunt stridiile, asigurându-vă că nu pierdeți niciuna dintre sucuri și vărsați într-un bol cu ​​sucuri. Tocați mărunt scoici și somonul afumat și adăugați-le în bol. Curățați cojile de stridii și puneți câte 3 pe fiecare farfurie (sau lotul pe o tavă dacă doriți să le faceți cu 2-3 ore înainte.)

  • Pasul 2

    Scurgeti salota si adaugati-o in bol, apoi adaugati I lingurita ulei de masline si un strop de lamaie si amestecati bine. Tăiați lămâia felii și împingeți una sub fiecare coajă de stridii pentru a o stabiliza. Puneți puțin amestec în fiecare cochilie împreună cu arpagicul, piper negru proaspăt măcinat și o cantitate mică de icre până când toate cojile sunt umplute. Acoperiți și răciți până când aveți nevoie de ele, dar serviți în 3 ore.

  • Pasul 3

    Serviți cu pâine prăjită melba pentru a pune amestecul pe linguri și lăsați-le să stea timp de 10 minute pentru a elimina răcirea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 78
  • Gras 3.3g
  • Saturate 0,6g
  • Carbohidrați 2.8g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 8.5g
  • Sare 0,8g
#Tartar #stridii #scoici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *