Tipul bucătăriei:
Tarte cu crab și Berkswell
- face 6
- Uşor
Berkswell este o brânză tare, din lapte de oaie, cu un gust ușor, care merge foarte bine în gratinate și tarte cremoase. Este partenerul perfect pentru crabul Cornish.
Ingrediente
- aluat prajit integral cu unt 350 g
- carne de crab brună 50 g
- ouă 3 mari, bătute
- crema dubla 300 ml
- Berkswell sau pecorino 50 g, ras
- tarhon tocat pentru a face 2 linguri
- carne albă de crab 200 g
- creson de salată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 20p, apoi tapetați 6 forme individuale de tartă de 10 cm, lăsând excesul să depășească. Umpleți cu hârtie de copt și fasole apoi coaceți oarbă timp de 10-15 minute. Scoateți hârtia și fasolea și gătiți încă 5 minute. Se raceste apoi se taie excesul de aluat. Rupeți carnea de crab maro într-un castron, apoi adăugați ouăle, smântâna și brânza. Se condimenteaza cu piper si putina sare apoi se amesteca tarhonul.
-
Pasul 2
Împărțiți crabul alb între formele de tartă apoi turnați peste amestecul de ouă. Se da din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, pana se fixeaza. Se serveste cald, presarat cu creson.
Informatii nutritionale
- Kcals 608
- Gras 48.3g
- Saturate 27.4g
- Carbohidrați 24.3g
- Zaharuri 1.9g
- Fibră 1g
- Proteină 18.6g
- Sare 0,8g