Tipul bucătăriei:
Toast Skagen
- serveste 2
- Uşor
Inventat de suedezul Tore Wretman în 1958, skagen este acum ferm stabilit ca fel de mâncare tradițională. Este super rapid de făcut, de ce să nu-l încerci ca un simplu starter. Este foarte ușor și face o schimbare plăcută și sofisticată la un cocktail de creveți
Încercați rețeta noastră de pâine prăjită skagen, apoi consultați gravadlax, chifle cu scorțișoară și mai multe rețete scandinave.
Ingrediente
- creveți mici gătiți, decojiți 200 g
- ceapa rosie mica 1/2 mic, tocat marunt
- maioneză 2 linguri
- smantana 1 lingura
- lămâie 1/2
- piper alb
- mărar tocat pentru a face 1/2 lingura, plus putin pentru a decora
- brioșă sau aluat sau felii sau unt sau prăjită
- icre de pește a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți creveții și ceapa într-un bol și adăugați maioneza și smântâna. Asezonați cu o strângere de suc de lămâie, puțin piper alb și sare. Se lasa 5 minute si apoi se amesteca mararul. Îngrămădiți pe pâine prăjită și decorați cu icre și mărar.
Informatii nutritionale
- Kcals 350
- Gras 18g
- Carbohidrați 25.3g
- Fibră 1.2g
- Proteină 21.6g
- Sare 1.2g
#Toast #Skagen