Tipul bucătăriei:
Toastie de homar cu patru brânzeturi
- servește 4 persoane
- Uşor
Luați pâinea prăjită festivă până la o crestătură cu homar tocat într-un sos mătăsos, strălucitor, cu patru brânzeturi
Încercați aceste pâine prăjită cu brânză de homar, apoi verificați-ne rulou de homar, brânză macaroane cu homar, termidor de homar și multe altele rețete de homar.
Adjunctul nostru editor de alimente, Adam Bush, spune …„Această rețetă decadentă a fost inspirată de toastie cu brânză de homar servită la The Fish Bar din noua sală de mese a lui Harrods. Cel mai bine servit, în ambele sensuri, cu un pahar rece de șampanie ”.
Ingrediente
- cozi de homar 4, (a se vedea notele de mai jos)
- unt sărat 50g
- făină simplă 2 linguri
- tot laptele 300ml
- cheddar matur 50g, ras
- parmezan 50g, ras
- gruyère 50g, ras
- mozzarella rasă 50g
- nucşoară o bună grătar
- gafă 8 felii groase
- maioneză 6 linguri
CASTRAVETE MURAT
- otet de vin alb 100 ml
- zahăr pudră 50 ml
- castravete ½, feliat subțire
- mărar o grămadă mică, aleasă
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face castravetele murat, puneți oțetul și zahărul într-o tigaie mică cu 50ml de apă și încălziți până când zahărul s-a dizolvat. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet. După ce se răcește, se adaugă castravetele și se răcește cel puțin 2 ore.
-
Pasul 2
Gatiti cozile de homar urmand instructiunile de ambalare si taiati-le in bucati groase.
-
Pasul 3
Topiți untul într-o tigaie și, odată spumată, adăugați făina și gătiți-o câteva minute până miroase puțin a nuci. Adăugați treptat laptele, câte puțin, până se formează un sos neted. Buleți timp de 5 minute până se îngroașă, amestecând regulat. Adăugați toate cele patru brânzeturi, o răzătoare bună de nucșoară și o mulțime de condimente și amestecați la foc foarte mic până când se topește complet. Împingeți ușor carnea de homar și gătiți-o câteva minute pentru a se încălzi. Se răcește ușor.
-
Pasul 4
Puneți feliile de flori pe o tocătoare și întindeți fiecare cu maioneză pe o parte. Întoarceți 4 felii și împărțiți homarul și sosul de brânză între ele. Puneți capacele, cu maioneza orientată spre exterior.
-
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și prăjiți sandvișurile timp de 2-3 minute pe fiecare parte, în loturi, dacă este necesar, până când se rumenesc. Se transferă pe o tavă de copt și se introduce în cuptor timp de 5-10 minute sau până când umplutura este fierbinte.
-
Pasul 6
Scurge castravetele și amestecă mărarul.
-
Pasul 7
Pentru a servi, tăiați sandvișurile în jumătate și serviți cu o grămadă de castraveți.
Informatii nutritionale
- Kcals 1039
- Gras 68.1g
- Saturează 21.1g
- Carbohidrați 59.2g
- Zaharuri 10.1g
- Fibră 3.2g
- Proteină 45.6g
- Sare 2.8g