Tipul bucătăriei:
Tocană de fructe de mare cu șofran
- serveste 4
- Uşor
Un fel de mâncare delicios, plin de aromă, această tocană include scoici, midii și tommies fripți; gatit in vin alb si flambat cu Pernod. Serviți cu multă pâine pentru a curăța sucurile
Încercați această rețetă de tocană cu fructe de mare, apoi verificați tocanita noastră vegetariană.
Ingrediente
- rosii 4
- moluște comestibile 300g, curatat
- midii 300g, curatat
- ulei de masline
- eşalotă 2, tocate fin
- usturoi 4 cuișoare, tocate
- şofran ciupit mare
- cimbru 3-4 crengute
- Pernod
- vin alb 400 ml
- pește alb ferm 750 g, alegeți specii sustenabile certificate msc, cum ar fi merluciu de pelerina, groșa și polaca tăiate în bucăți mari
- depozit de peste 400 ml
- patrunjel sau busuioc buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Roșiile se înjumătăți și se condimentează, se prăjesc la 220c/ventilator 200c/gaz 7 timp de 20 de minute, apoi se toacă grosier. Aruncați orice crustacee care nu se închide când este lovită.
-
Pasul 2
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și gătiți șoapele și usturoiul până când se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați roșiile, șofranul și cimbru și amestecați.
-
Pasul 3
Se adaugă un strop de pernod și se flambează. Agitați tigaia pentru a stinge flacăra și ardeți alcoolul. Adăugați vinul și fierbeți ușor timp de 2 minute. Adăugați peștele și suficient bulion pentru a-l acoperi. Se fierbe timp de 8-10 minute.
-
Pasul 4
Scoateți cimbrul și asezonați. Aruncați toate scoici sau scoici care nu s-au deschis. Se presara patrunjel sau busuioc si se serveste cu paine.
Informatii nutritionale
- Kcals 313
- Gras 8.7g
- Saturate 1.3g
- Carbohidrați 9.6g
- Fibră 1.6g
- Proteină 40.3g
- Sare 1.41g