Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de tocanita de fructe de mare cu sofran

Tocană de fructe de mare cu șofran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Un fel de mâncare delicios, plin de aromă, această tocană include scoici, midii și tommies fripți; gatit in vin alb si flambat cu Pernod. Serviți cu multă pâine pentru a curăța sucurile


Încercați această rețetă de tocană cu fructe de mare, apoi verificați tocanita noastră vegetariană.

Ingrediente

  • rosii 4
  • moluște comestibile 300g, curatat
  • midii 300g, curatat
  • ulei de masline
  • eşalotă 2, tocate fin
  • usturoi 4 cuișoare, tocate
  • şofran ciupit mare
  • cimbru 3-4 crengute
  • Pernod
  • vin alb 400 ml
  • pește alb ferm 750 g, alegeți specii sustenabile certificate msc, cum ar fi merluciu de pelerina, groșa și polaca tăiate în bucăți mari
  • depozit de peste 400 ml
  • patrunjel sau busuioc buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Roșiile se înjumătăți și se condimentează, se prăjesc la 220c/ventilator 200c/gaz 7 timp de 20 de minute, apoi se toacă grosier. Aruncați orice crustacee care nu se închide când este lovită.

  • Pasul 2

    Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și gătiți șoapele și usturoiul până când se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați roșiile, șofranul și cimbru și amestecați.

  • Pasul 3

    Se adaugă un strop de pernod și se flambează. Agitați tigaia pentru a stinge flacăra și ardeți alcoolul. Adăugați vinul și fierbeți ușor timp de 2 minute. Adăugați peștele și suficient bulion pentru a-l acoperi. Se fierbe timp de 8-10 minute.

  • Pasul 4

    Scoateți cimbrul și asezonați. Aruncați toate scoici sau scoici care nu s-au deschis. Se presara patrunjel sau busuioc si se serveste cu paine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 313
  • Gras 8.7g
  • Saturate 1.3g
  • Carbohidrați 9.6g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 40.3g
  • Sare 1.41g
#Tocană #fructe #mare #șofran
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *