Tipul bucătăriei:
Tocană de pește în stil sicilian
- serveste 2
- Puțin efort
Pește fiert ușor într-un sos de roșii și cușcuș acoperit cu gremolata zestă pentru o masă sănătoasă și sățioasă.
Încercați această tocană de pește siciliană, apoi verificați tocana noastră vegetariană.
https://youtube.com/watch?v=B3VMF65vr5o%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- ulei de masline
- ceapă 1, taiata in jumatate si feliata marunt
- țelină 2 tulpini, feliate
- usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
- hamsii 1, clătit (opțional)
- fulgi de chilli o ciupitura
- roșii prune 2, tăiate cubulețe
- vin alb 125 ml
- stoc de legume 400 ml
- cuscus 50 g
- pește alb ferm fără piele, cum ar fi codul sau coley 250 g
- lămâie ½, cu coajă
- pătrunjel o mână de tocat
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare și puțin adâncă. Se adaugă ceapa, țelina, usturoiul, hamșa (dacă se folosește) și fulgii de ardei iute. Se condimentează și se fierbe timp de 10 minute. Adăugați roșiile și gătiți încă câteva minute. Se toarnă vinul și bulionul și se aduce la fierbere. Gatiti 2 minute apoi adaugati cuscusul. Se reduce la fiert și se adaugă peștele. Acoperiți cu un capac și gătiți până când peștele este gata, aproximativ 5-7 minute. Împărțiți în 2 feluri de mâncare, rupând peștele în bucăți mari. Se presara peste coaja de lamaie si patrunjel pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 246
- Gras 2.5g
- Carbohidrați 25.8g
- Fibră 2.8g
- Proteină 26.7g
- Sare 2.32g