Skip to content

Tipul bucătăriei:

1922

Tocană de pește mediteranean

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

O tocanita de peste incalzitoare, facuta cu fenicul, creveti, peste alb si rosii. Sterge toate sucurile rămase cu niște pâine albă.


Încercați această tocană de pește mediteranean, apoi verificați tocana noastră vegetariană.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • fenicul un bec mic, tăiat la jumătate și mărunțit
  • fulgi de ardei iute uscat un praf (optional)
  • paprika 1 lingura
  • vin alb 150 ml
  • roșii prune 1 tavă de 400 g
  • supă de pui 300 ml
  • pește sustenabil alb ferm 400 g, tăiate în bucăți
  • creveți gătiți decojiți 250 g
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și largă. Adăugați usturoiul și gătiți 2 minute, apoi adăugați feniculul și gătiți aproximativ 5 minute până se înmoaie. Adăugați ardeiul iute și boia de ardei, apoi adăugați vinul și fierbeți până aproape dispare.

  • Pasul 2

    Adăugați roșiile și supa apoi fierbeți timp de 15-20 de minute până se îngroașă puțin. Se reduce la foc mic și se adaugă peștele alb, se acoperă și se fierbe timp de 3 minute.

  • Pasul 3

    Adăugați creveții pentru câteva minute până când sunt fierți, apoi amestecați prin pătrunjel. Serviți în boluri cu pâine crosta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 241
  • Gras 7.5g
  • Carbohidrați 6.5g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 34.3g
  • Sare 1,95g
#Tocană #pește #mediteranean
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *