Tipul bucătăriei:
Ton cu capere și salsa de ceapă roșie
- serveste 2
- Uşor
Fripturile de ton prăjite fac o cină foarte rapidă pentru doi. Serviți una cu fasole verde și această salsa puternică, făcută din ceapă roșie, capere și pătrunjel.
https://youtube.com/watch?v=78qlcOgPZ9U%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- capere mici 1 lingură, clătită și scursă
- oregano sau pătrunjel cu frunze plate 1 lingura, tocat
- ceapa rosie ½ mic, tăiat cubulețe
- otet de vin rosu 2 lingurite
- ulei de măsline extra virgin
- Fasole verde 100 g
- fripturi de ton 2
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă caperele, oregano, ceapa roșie, oțetul de vin și 1 lingură ulei de măsline într-un castron mic. Se fierbe fasolea si se tine la cald. Ungeți tonul cu 2 linguri de ulei de măsline, asezonați bine și puneți-l pe grătar sau prăjiți într-o tigaie grea antiaderentă timp de 2 minute pe fiecare parte.
Serviți tonul și fasolea verde cu salsa.
Informatii nutritionale
- Kcals 302
- Carbohidrați 3.3g
- Proteină 36.9g
- Gras 15.8g
- Sare 0,63g
- Fibră 1.4g
#Ton #capere #și #salsa #ceapă #roșie