Tipul bucătăriei:
Ton la grătar cu salată crocantă de bulgar de lămâie
- servește 2
- Uşor
Verificați această friptură de ton plină de aromă, cu salată de grâu zgară de lămâie. Gata în 30 de minute, această rețetă cu conținut scăzut de calorii este o masă rapidă și ușoară pentru două săptămâni
Aruncați împreună această salată de grâu de ton și bulgur, apoi verificați-ne salată de nișă, tunuri de ton, salata de paste de ton și altele rețete de ton.
Ingrediente
- fripturi de ton 2
- ulei de masline 2 lingurițe
SALATĂ
- lămâie 1, ½ suc, ½ tăiat în pene
- usturoi ½ un cuișor
- ceapa rosie ¼, tăiat cubulețe
- țelină 2 tulpini, tăiate cubulețe
- roșii prune pentru copii 8, cubulete
- castravete ¼, tăiat cubulețe
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată
- grâu bulgar 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face salata, puneți toate ingredientele, cu excepția bulgarului într-un castron, condimentați foarte bine, apoi aruncați împreună. Usturoiul este acolo pentru a ajuta la aromatizarea salatei fără a deveni copleșitor, așa că aruncați-o înainte de a o servi.
-
Pasul 2
Puneți grâul bulgar într-un castron și acoperiți-l doar cu apă clocotită. Se acoperă cu folie de cling, apoi se lasă 20 de minute. Se scurge foarte bine, apoi se înclină pe hârtie de bucătărie și se răcește. Se adaugă în salată și se aruncă.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie la fierbinte. Frecați tonul cu ulei, condimentați bine apoi plătiți 1-2 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime. Se pune pe o farfurie și se odihnește un minut.
-
Pasul 4
Dă salatei o ultimă aruncare și aruncă usturoiul. Puneți salata pe farfurii, apoi tăiați tonul în jumătate și stați deasupra. Se servește cu pene de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 314
- Gras 5.1g
- Saturează 0,9g
- Carbohidrați 20.4g
- Zaharuri 10.7g
- Fibră 8.1g
- Proteină 42,5g
- Sare 0,3g