Tipul bucătăriei:
Ton la gratar cu salata de masline si patrunjel
- serveste 2
- Puțin efort
Cea mai bună rețetă de ton care este și sănătos. Peștele gras gătit rapid, cum ar fi tonul, este o masă ușoară la mijlocul săptămânii. Se servesc cu o salata de masline verzi cu cartofi noi in parte.
https://youtube.com/watch?v=vDoZjdC-6IM%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- ton 2 fripturi
- ulei de masline
- măsline verzi fără sâmburi 15, sferturi
- șalotă 1, tocat fin
- capere 1 lingura
- lămâie 1 cu coaja si zeama
- pătrunjel ½ buchet, frunze tocate
- cartofi noi gătiți a servi
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți fripturile de ton cu ulei de măsline și asezonați bine, apoi prăjiți sau prăjiți 1-2 minute pe fiecare parte. Se amestecă măslinele cu eșalota, caperele, coaja de lămâie și pătrunjelul. Se condimenteaza bine si se imbraca cu zeama de lamaie si putin ulei de masline. Serviți cu friptura de ton și niște cartofi noi.
Informatii nutritionale
- Kcals 245
- Gras 11g
- Carbohidrați 0,6g
- Fibră 1.4g
- Proteină 36.1g
- Sare 1.6g
#Ton #gratar #salata #masline #patrunjel