Tipul bucătăriei:
Tortilla verde cu somon afumat
- servește 2
- Uşor
O tortilla groasă de spanac, cartofi și arpagic, cu o parte de somon afumat, această frumusețe ar face un brunch grozav de weekend
Ingrediente
- cartofi făinoși (cum ar fi Maris Piper) 300g, decojite și tăiate cubulețe
- ulei de masline
- ceapă 1, tocat mărunt
- copil spanac 150g, tocat
- ouă 4
- somon afumat 100g
- crème fraîche 2 linguri
- lămâie 1, zestrat și tăiat în pene, pentru a servi
- arpagic tocat pentru a face 1 lingură, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti cartofii intr-o tigaie cu apa cu sare clocotita pana cand sunt fragede, apoi scurgeti bine.
-
Pasul 2
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă de 20 cm și gătiți ceapa timp de 10-12 minute sau până când este foarte moale. Adăugați spanacul și gătiți-l câteva minute până când se ofilesc (adăugați în loturi dacă este necesar – se va ofili foarte repede).
-
Pasul 3
Bateți ouăle într-un castron mare și condimentați bine. Se amestecă cartofii, ceapa și spanacul.
-
Pasul 4
Ștergeți tigaia cu o bucată de hârtie de bucătărie, apoi adăugați 1 lingură mai mult ulei și încălziți din nou. Includeți amestecul de ouă și lăsați-l la foc mic, mediu timp de 5 minute, până când fundul este ușor auriu și vârful începe să se stabilească. Glisați tortilla pe o farfurie, apoi întoarceți partea crudă înapoi în tigaie. Gatiti inca 5 minute sau pana cand fundul este setat. Tăiați în pene, apoi acoperiți cu somonul, crème fraîche, coaja de lămâie și arpagic, măcinați peste un pic de piper negru și serviți cu pene de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 633
- Gras 42.4g
- Saturează 16.3g
- Carbohidrați 29.5g
- Zaharuri 6.5g
- Fibră 4.6g
- Proteină 31g
- Sare 2g