Tipul bucătăriei:
Yakitori de somon cu orez brun prăjit
- serveste 1
- Puțin efort
Această rețetă de yakitori cu somon cu orez brun prăjit este săracă în calorii, săracă în zahăr și gata în mai puțin de 30 de minute – perfectă pentru o masă rapidă la mijlocul săptămânii
Încercați acest yakitori cu somon cu orez brun prăjit, apoi consultați mai multe rețete cu somon, cum ar fi salata noastră de sushi cu somon afumat.
Ingrediente
- somon fără piele 1 bucată de file (aproximativ 100g), tăiată cubulețe
- ceapa verde 4, 2 tăiate în bucăți de 4 cm și 2 feliate
- orez vin Oțet 1 lingura
- sos de soia 1 lingura, plus mai mult de servit
- mirin 1 lingura
- ulei de susan
- ghimbir decojite si ras pentru a face 2 lingurite
- ardei iute roșu 1 mic, taiat cubulete
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- edamame sau mazăre o mână
- pak choy 1 mic, mărunțit
- orez brun fiert ½ pungă
Metodă
-
Pasul 1
Așezați bucățile de somon și bucățile de ceapă primăvară pe frigărui. Amestecați oțetul, soia, mirinul și ungeți jumătate peste somon. Se lasa la marinat.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 linguriță de ulei de susan într-o tigaie sau un wok și se prăjește ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul timp de un minut până când sunt parfumate. Adăugați edamame, ceapa primăvară tăiată felii și pak choy. Se prăjește un minut, apoi se adaugă orezul și se prăjește până se încălzește. Asezonați cu sos de soia.
-
Pasul 3
Între timp, încălziți grătarul la mare și frigăruile la grătar timp de 2 minute pe fiecare parte, ungeți cu marinada rămasă la jumătate. Prăjiți până când somonul este glazurat și gătit. Se serveste cu orez brun prajit.
Informatii nutritionale
- Kcals 464
- Gras 17.5g
- Saturate 3.5g
- Carbohidrați 41.4g
- Zaharuri 5.6g
- Fibră 6g
- Proteină 32.2g
- Sare 2.7g