Tipul bucătăriei:
Avocado copt cu somon afumat și ou
- serveste 6
- Puțin efort
Avocado este cu adevărat versatil, încercați-l copt cu somon afumat și ou pentru un brunch rapid și sănătos
Ingrediente
- avocado 3 mari
- ouă 6 mici, separate
- somon afumat 3 felii, tăiate în bucăți
- arpagic tocat fin pentru a face 1 lingura
- piper cayenne ra pinch (opțional)
- pâine de secară închisă prăjită a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați avocado în jumătate pe lungime și îndepărtați-i sâmburele. Tăiați o felie mică de pe partea de piele a jumătăților de avocado pentru a nu se rostogoli și puneți-le pe o tavă de copt. Scoateți o parte din mijloc de unde era piatra, adăugați puțin somon la fiecare și apoi adăugați gălbenușurile de ou. Albusurile se bat spuma rapid, astfel incat sa fie o consistenta uniforma, si se toarna cat de mult puteti. Se macină peste piper negru și se coace timp de 10 minute, sau până când albușurile s-au întărit. Presarati peste arpagic si un praf de cayenne, daca doriti. Serviți cu soldați de secară pentru scufundare.
Informatii nutritionale
- Kcals 301
- Gras 25.2g
- Saturate 5.6g
- Carbohidrați 1.8g
- Fibră 4.5g
- Proteină 14.5g
- Sare 1.5g