Skip to content

Tipul bucătăriei:

Castroane Banh mi

Bánh mì boluri cu porc de lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Ca un sandwich bánh mì, dar fără pâine! Încercați bricheta noastră cu un clasic vietnamez, ambalat cu porumb, morcovi, mooli și orez de iasomie


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • lemongrass 3 tulpini, 1 bătut, 2 frunze dure exterioare aruncate și restul tocate mărunt
  • șalotă 1 mare, curățată și tocată
  • zahăr brun moale deschis
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • sos de pește
  • tei 2, suc
  • ulei vegetal
  • muschiulet de porc 1 (aproximativ 500g), tăiat din orice grăsime
  • otet de orez 50 ml
  • mooli 1/2, curățat și mărunțit
  • morcovi 2, curățate și mărunțite
  • orez de iasomie 200g
  • frunze de tei frunze 2
  • ardei iute roșu 1, tocat mărunt
  • castravete 1/2, înjumătățit longitudinal și tăiat fin
  • coriandru o grămadă, frunze culese
  • mentă o grămadă, frunze culese

Metodă

  • Pasul 1

    Într-un blender mic, amestecați cele 2 lemongrass tocate, șalotă, 1 lingură de zahăr, 1 cățel de usturoi, 1 lingură sos de pește, sucul de 1 lime și 2 linguri de ulei cu o măcinare bună de piper negru, pentru a face o pastă netedă. Se toarnă peste porc și se freacă bine. Acoperiți și lăsați să se marineze la frigider timp de 1 oră, sau peste noapte, dacă puteți.

  • Pasul 2

    Bateți oțetul cu un vârf de sare și zahăr până se dizolvă. Se toarnă peste mooli și morcov într-un castron. Acoperiți și lăsați la murat în timp ce prăjiți carnea de porc

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți o tigaie mare, rezistentă la cuptor și stropiți cu puțin ulei. Scoateți carnea de porc din marinată și fierbeți-o pe toate părțile până se colorează frumos. Adăugați marinada în tigaie și gătiți un minut pe plită, apoi puneți tigaia în cuptor și prăjiți-o 30 de minute.

  • Pasul 4

    Scoateți din cuptor și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute. Între timp, gătiți orezul urmând instrucțiunile ambalajului, dar adăugați restul de tulpină de lămâie și frunze de tei de kaffir. Se lasă la abur cu capacul în timp ce carnea se odihnește.

  • Pasul 5

    Bateți restul de suc de lămâie, usturoiul, 1 lingură de zahăr și 1 lingură de sos de pește cu ardei iute. Tăiați carnea de porc în felii subțiri. Împărțiți orezul între 4 boluri și acoperiți cu carnea de porc, murăturile scurse, castraveții și ierburile. Se pune lingura peste dressing pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 474
  • Gras 11.8g
  • Saturează 2.1g
  • Carbohidrați 58.2g
  • Zaharuri 14.4g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 32.1g
  • Sare 1.3g
.
#Bánh #mì #boluri #porc #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *