Skip to content

Tipul bucătăriei:

Hârtie de copt albă acoperită cu un biban de mare întreg la abur cu ardei iute și castraveți

Biban de mare la abur

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Încercați această rețetă de biban de mare aburit cu soia. Servirea peștelui întreg la masă înseamnă mai puțină pregătire și arată cu adevărat impresionant, în timp ce gătitul în papillote înseamnă că peștele se aburește delicat la perfecțiune, fără a fi nevoie să stea deasupra.


Încercați acest biban de mare aburit cu soia, apoi verificați pachetele noastre de biban, bibanul prăjit, bibanul de mare glazurat cu miso și mai multe rețete de biban de mare.

Ingrediente

  • biban de mare 1 (aproximativ 800g), eviscerat și scuzat, cu trei tăieturi verticale făcute în carne
  • broccoli cu tulpina lungă 300 g, tăiate la jumătate pe lungime
  • sos de soia închis 2 linguri
  • vin de orez shaoxing 2 linguri
  • ulei de susan prajit 1 lingura
  • zahăr pudră 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate subțiri
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, feliată subțire
  • morcovi 2, decojite în fâșii subțiri
  • castravete 1, decojite în fâșii subțiri
  • otet de orez 2 linguri
  • ardei iute roșu 1, feliate subțire
  • ceapa verde 2, feliate subțire în unghi
  • orez basmati a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tăiați două foi mari de hârtie de copt suficient de mari pentru a încăpea complet și a sigila în biban (aproximativ 34cm x 36cm). Pune foile, una peste alta, pe o tava mare de copt si aseaza bibanul de mare in mijloc. Împrăștiați în jurul broccoli.

  • Pasul 2

    Amestecați soia, shaoxing-ul, uleiul de susan și zahărul, apoi turnați peste pește. Deschideți burta peștelui și umpleți cu usturoi, ghimbir și o mână de tulpini de coriandru. Asezonați peștele și înfășurați coletul strâns pentru a sigila. Gătiți la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când peștele se desprinde de os.

  • Pasul 3

    Între timp, puneți fâșiile de morcov și castraveți într-un castron cu oțetul de orez și niște condimente și amestecați. Se lasa 20 de minute la murat.

  • Pasul 4

    Odată ce peștele este gătit, deschideți pachetul. Acoperiți cu fâșii de morcov și castraveți murați, chilli roșu feliat și ceapă primăvară. Serviți cu orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 412
  • Gras 20.8g
  • Saturate 4.3g
  • Carbohidrați 13.1g
  • Zaharuri 10.3g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 40.1g
  • Sare 1.4g
#Biban #mare #abur
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *