Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de castron cu sparanghel și ricotta cu fasole

Bol de fasole, lăstar de mazăre, sparanghel și ricotta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Uşor

Fasolea verde strălucitoare este un lucru frumos. Folosit în acest bol de fasole de sezon, lăstar de mazăre, sparanghel și ricotta, se simte ca și cum ai mânca un castron plin de bunătate


Ingrediente

  • fasole congelată 120 g
  • vârfuri de sparanghel 6
  • muguri de mazăre 2 pumni
  • mazăre de grădină proaspătă 50 g
  • ricotta 2 linguri
  • coaja rasa de lamaie ½ linguriță
  • ulei de măsline extra virgin
  • pâine cu maia 2 felii, prăjite pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune fasolea într-un vas sau un castron rezistent la căldură și se acoperă cu multă apă clocotită pentru a se fierbe. Se lasă un minut, apoi se scurge și se scot din păstăi.

  • Pasul 2

    Tăiați baza tare a tulpinilor de sparanghel, apoi gătiți-le pe o tigaie fierbinte, întorcându-le din când în când, până se carbonizează ușor, dar totuși crocant.

  • Pasul 3

    Aranjați lăstarii de mazăre, mazărea crudă, fasolea și sparanghelul într-un castron cu câteva linguri de ricotta în lateral. Se amestecă coaja de lămâie cu 1 lingură ulei de măsline și se stropește deasupra. Se serveste cu paine prajita cu aluat, stropita cu ulei de masline si stropita cu sare dupa gust.

Informatii nutritionale

  • Kcals 345
  • Gras 17g
  • Saturate 14.6g
  • Carbohidrați 20.1g
  • Fibră 16.5g
  • Proteină 19.6g
  • Sare 0,1g
#Bol #fasole #lăstar #mazăre #sparanghel #și #ricotta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *