Skip to content

Tipul bucătăriei:

Ceapă fragedă de primăvară cu romesco carbonizat

Ceapă fragedă de primăvară cu romesco carbonizat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de ceapă fragedă de primăvară cu romesco carbonizat este o alternativă vegană excelentă pentru grătar


Ingrediente

  • ceapa de salata 12 mari, tăiate
  • ulei de masline
  • ardei romano 2, tăiate la jumătate și însămânțate
  • roșii prune 1, înjumătățit
  • usturoi 4 cuișoare, nedecojite
  • nuci 25 g
  • migdale albite 25 g
  • pâine cu maia 1/2 felie, coaja îndepărtată
  • oțet de sherry 1 lingura
  • boia dulce afumată 1/2 linguriță
  • boia iute afumată 1/2 linguriță
  • ardei piquillo dintr-un borcan 2, scurs
  • ulei de măsline extra virgin 5 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge grătarul sau o tigaie pentru grătar la mare. Fierbeți ardeii romano, roșiile și usturoiul până când pielea este învelită și carbonizată, iar pulpa este fragedă, aproximativ 8 minute. Dacă grătarul este prea larg și usturoiul va cădea prin grătar, înfășurați-le în folie și mai fierbeți câteva minute. Se lasa la racit un minut, se indeparteaza pielea de pe tot si se toaca grosier.

  • Pasul 2

    Turnați nucile și migdalele într-o foaie de folie într-un singur strat. Strângeți părțile laterale și puneți-le pe grătar timp de 2-4 minute până când devin aurii și prăjite. Alternativ, puneți direct pe o tigaie pentru grătar. Prăjiți pâinea pe grătar până se carbonizează ușor, apoi rupeți-o în bucăți.

  • Pasul 3

    Pune ardeiul tocat, roșia și usturoiul într-un robot de bucătărie. Adăugați nucile prăjite, aluatul, oțetul, atât boia, cât și ardeii piquillo. Se amestecă până se toacă grosier. Asezonează foarte bine. Stropiți uleiul și pulsați din nou până se combină. Pune într-un castron.

  • Pasul 4

    Ungeți ceapa cu puțin ulei și gătiți-o pe grătar sau pe grătar până se înmoaie și se carbonizează, aproximativ 20-30 de minute. Nu-ți face griji dacă colorează mult, vrei să fie foarte moi la mijloc. Odată carbonizată, se înfășoară în folie, să se odihnească, timp de 15 minute. Vor continua să se aburească și să se înmoaie în folie.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, îndepărtați stratul foarte carbonizat, ars de pe exteriorul cepei, condimentați cu puțină sare și serviți cu oale mici de romesco.

Informatii nutritionale

  • Kcals 289
  • Gras 22.1g
  • Saturate 2.9g
  • Carbohidrați 14.7g
  • Zaharuri 9.8g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 5.6g
  • Sare 0,2g
.
#Ceapă #fragedă #primăvară #romesco #carbonizat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *