Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta

Chiftele vegane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Lintea este o modalitate excelentă de a face o masă vegetariană. Schimbați-le cu chiftelele dvs. obișnuite și familia dvs. cu greu va observa diferența. În plus, au un conținut scăzut de calorii și sunt gata în doar 40 de minute – perfect la mijlocul săptămânii


Încercați chiftele noastre vegane făcute din ingrediente pe bază de plante, cum ar fi linte, ovăz și ciuperci, apoi verificați chiftele noastre vegetariene și mai multe rețete de chifteluțe.

Pentru mai multe idei fără carne, încercați bolognese vegan, burgeri vegani de fasole neagră, musaca vegetariană, plăcintă vegetariană ciobanească și alte rețete vegetariene.

Ingrediente

  • linte brună 200 g
  • ceapă 1, tăiat cubulețe
  • pulverizați ulei de măsline
  • ciuperci 100 g, tocate mărunt
  • terci de ovăz 4 linguri
  • lămâie 1, zestă
  • orzo 200 g
  • salată verde a servi

SOS DE ROSII

  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • roșii de viță de vie 6 mari, tăiate cubulețe
  • busuioc o mână mică

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Clătește bine lintea, apoi fierbe în apă clocotită timp de 15 minute până începe să se înmoaie. Prăjiți ceapa într-un strop de ulei până când se înmoaie, dar nu se rumenește și lăsați-o să se răcească. Scurgeți bine lintea și puneți-le într-un blender cu ceapa răcită, ciupercile, ovăzul și coaja de lămâie. Pulsați până când amestecul este combinat (dar nu amestecați într-o mușcă). Asezonați și rulați în 16 bile, apoi puneți-le pe o tavă de copt tapetată. Coaceți timp de 30 de minute până devin aurii și fermi, întorcându-le la jumătate.

  • Pasul 2

    Intre timp, faceti sosul de rosii prajind usturoiul intr-un strop de ulei de masline timp de un minut inainte de a adauga rosiile cu un strop de apa. Se fierbe timp de 5 minute, până când roșiile încep să se descompună. Gatiti orzoul si scurgeti bine. Se condimentează sosul de roșii și se amestecă busuiocul. Adăugați biluțele în orzo în boluri puțin adânci, turnați cu lingura peste sosul de roșii și serviți cu o salată verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 293
  • Gras 3.4g
  • Saturate 0,6g
  • Carbohidrați 41,7g
  • Fibră 11.6g
  • Proteină 18.1g
  • Sare 0,1g
#Chiftele #vegane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *