Tipul bucătăriei:
Clatite cu legume japoneze
- serveste 2
- Puțin efort
Aceste clătite de legume japoneze cu cartofi dulci și muguri de fasole, servite cu un sos picant, fac un prânz sănătos sau o cină mai ușoară.
Încercați aceste clătite cu legume japoneze, apoi consultați-ne clătite americane, clatite cu cartofi, okonomiyaki și altele retete de clatite.
Ingrediente
- făină simplă 50 g
- ouă 2, separate
- lapte 2 linguri
- ceapa verde 4, tăiați în lungimi de 3 cm (păstrați câteva pentru a decora)
- muguri de fasole 50 g
- cartof dulce 1, decojit și tocat
sos de scufundare
- sos de soia 1 lingura
- otet de orez 1 lingura
- mustar Dijon 1 lingura
- piure de tomate 1 lingura
- ardei iute roșu 1, tăiat în felii subțiri (păstrați câteva pentru a decora)
- seminte de susan 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă făina, gălbenușurile de ou și laptele până la un aluat omogen și se condimentează bine. Bateți albusurile până la vârfuri moi și amestecați în aluat. Domnule în legume.
-
Pasul 2
Încinge o tigaie antiaderentă și stropește cu puțin ulei. Puneți linguri de amestec pentru a face clătite mici, câteva câte o dată, și gătiți până când încep să clocotească deasupra, aproximativ 5 minute. Păstrați căldura aproximativ medie, astfel încât cartofii să se poată găti. Întoarceți și gătiți timp de 5 minute. Se presara cu ceapa primavara si chilli.
-
Pasul 3
Amestecați ingredientele pentru sos și serviți cu clătite.
S-ar putea sa-ti placa si
Cele mai bune rețete japoneze
Pui crocant japonez de la John Torode cu sos de ardei iute
Tataki de ton prăjit
Somon prajit și sos de roșii lipicios
Cele mai bune rețete de curry sub 500 de calorii
Informatii nutritionale
- Kcals 320
- Gras 11.6g
- Carbohidrați 42.1g
- Fibră 4g
- Proteină 14.5g
- Sare 1,96g