Tipul bucătăriei:
Clătite cu spanac, feta și năut
- serveste 2
- Uşor
Aceste clătite cu spanac și năut feta sunt o masă delicioasă, rapidă și sănătoasă la mijlocul săptămânii. Făina de năut (făină de grame) nu conține gluten și conține mai multe proteine decât alte făinuri
Încercați aceste clătite ușoare cu năut, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi, clătitele cu aluat și mai multe rețete de clătite.
Ingrediente
- făină de năut (grame faina) 200g
- arpagic tocat pentru a face 2 linguri, plus mai mult pentru a servi
- ulei de masline
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- nucşoară un grătar
- baby spanac 300g, plus o mână de frunze crude
- feta cu conținut scăzut de grăsimi 50 g, plus mai mult de servit
Metodă
-
Pasul 1
Bateți făina, arpagicul și multe condimente cu 300 ml apă. Lăsați să stea cel puțin 30 de minute. Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tigaie și se călește ușor ceapa fără a o colora până se înmoaie, aproximativ 8 minute. Adăugați usturoiul, fierbeți încă un minut, apoi adăugați nucșoara și spanacul și amestecați. Se împrăștie în feta și se asezonează cu piper negru.
-
Pasul 2
Ungeți o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline, apoi puneți suficient aluat în tigaie (învârtindu-l) pentru a face o clătită subțire. Întoarceți după 2 minute sau când marginile s-au întărit. Mai fierbeți încă 2 minute înainte de a adăuga o lingură de amestec de spanac și de a împături în jumătate. Repetați până când toate aluatul și umplutura au fost folosite – ar trebui să faceți aproximativ 4 clătite. Păstrează-le calde într-un cuptor mic pe măsură ce mergi. Se serveste cu frunze de spanac si niste arpagic tocat.
Informatii nutritionale
- Kcals 421
- Gras 7.5g
- Saturate 0,9g
- Carbohidrați 64,8g
- Fibră 14g
- Proteină 16.7g
- Sare 0,6g