Tipul bucătăriei:
Clatite din hrisca fara gluten
- serveste 4
- Uşor
Cui nu iubesc clătitele la micul dejun? Această rețetă de clătite de hrișcă fără gluten cu scorțișoară cu sirop de arțar, iaurt și zmeură proaspătă are sub 300 de calorii per porție
Încercați aceste clătite de hrișcă fără glutenapoi consultați clasicul nostru clătite americaneclătite sănătoase cu banane, clătite cu nucă de cocos fără lactate, clătite vegane si mai multe retete de clatite.
*Această rețetă de clătite nu conține gluten conform standardelor din industrie.
Ingrediente
- ouă 2
- lapte degresat 250 ml
- extract de vanilie 1 lingura
- făină de hrișcă 200 g
- praf de copt 1½ linguriță
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- pulverizați ulei
A SERVI
- căpșune decojite și înjumătățite
- zmeura o mână
- iaurt natural 4 linguri
- agave sau sirop de artar o burniță
Metodă
-
Pasul 1
Bateți ouăle, laptele și vanilia împreună într-un ulcior. Cerneți făina într-un bol de mixare și adăugați praful de copt și scorțișoara. Adăugați treptat ingredientele umede la uscat și amestecați. Se adauga un praf de sare si se lasa sa se odihneasca 1 ora.
-
Pasul 2
Se incinge un spray de ulei intr-o tigaie la foc mediu. Adăugați o lingură mare de aluat în tigaie și faceți o clătită. Odată aurii, răsturnăm clătitele. Repetați cu aluatul rămas. Se separă cu hârtie de copt și se păstrează la cald.
-
Pasul 3
Pune clătitele pe farfurii, deasupra cu fructe, 1 lingură iaurt și un strop de sirop.
Informatii nutritionale
- Kcals 236
- Gras 4.7g