Skip to content

Tipul bucătăriei:

O masă din lemn acoperită cu o farfurie albă umplută cu curry de creveți cu pâine paratha

Creveți curry din Trinidad

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acest creveți curry este condimentat cu amchar masala citrice, condiment verde pământesc și servit cu paratha fulgioasă pentru a curăța toate sucurile. Această rețetă vine de la restaurantul Brixton, Caribe’


Această rețetă de creveți curry din Trinidad provine de la restaurantul Brixton, Caribe. Încearcă și rețetele lor pentru Pelau din Trinidad, Barbudian fish wata și un cocktail Black Mout Montserrat.

Ingrediente

  • creveți (cei mai mari sunt cei mai buni) 500 g, devenat și curățat
  • lămâie verde ½
  • amchar masala 4 lingurite
  • pudră de curry mediu 4 linguri
  • geera măcinată (chimen) 4 lingurite
  • condimentul verde 2 linguri
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • ceapa verde 4, părți albe și verzi separate, feliate fin
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • bonete scotch 1-2, tocate mărunt și fără sâmburi dacă doriți
  • cartofi 250 g, decojite, tăiate cubulețe și fierte timp de 10 minute
  • rosii 2, tăiate mărunt
  • chadon beni sau coriandru tocat grosier pentru a face 2 linguri
  • paratha a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți creveții într-un bol, stoarceți peste sucul de lămâie și adăugați 2 linguri de amchar masala, 2 linguri de pudră de curry, 2 linguri de geera măcinată, condimentul verde și 2 linguri de sare. Marinați cel puțin 1 oră sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Încinge o tigaie la foc mediu, apoi adaugă uleiul, părțile albe de ceapă primăvară, usturoiul și scotch bonnet. Se prăjește 2-3 minute. Adăugați restul de amchar masala, pudra de curry și geera măcinată. Gatiti pana cand condimentele incep sa se separe in ulei, apoi adaugati 300 ml de apa. Dați puțin focul și aduceți la fierbere scăzut.

  • Pasul 3

    Adăugați cartofii și roșiile, apoi reduceți focul, acoperiți și fierbeți timp de 5-10 minute sau până când cartofii sunt moi. Încorporați creveții și părțile verzi de ceapă primăvară. Gatiti cateva minute pana crevetii devin roz. Terminați cu o stropire de coriandru sau chadon beni și serviți cu paratha.

Informatii nutritionale

  • Kcals 252
  • Gras 8.4g
  • Saturate 1g
  • Carbohidrați 16.1g
  • Zaharuri 3.1g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 25.4g
  • Sare 3.4g
#Creveți #curry #din #Trinidad
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.