Tipul bucătăriei:
Curry de miel și dovleac
- serveste 4
- Uşor
Pentru acele nopți în care doar un curry va fi potrivit. Acest curry rapid de fripturi de miel, dovleac și ghimbir este plin de aromă și o masă sănătoasă de familie.
Ingrediente
- fripturi slabe de pulpă de miel 400 g, tăiate în bucăți
- pudră de curry Madras 2 lingurite
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- rădăcină de ghimbir Bucata de 3 cm, rasa
- ulei de masline
- ceapă 1, tocat fin
- coriandru un buchet mic, frunze și tulpini tăiate separat
- stoc de legume sau apa 300ml
- dovleac 500 g, decojite și tăiate în cuburi de 2 cm
- Mazăre congelată 100 g
- pâine naan a servi
- chutney de mango a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă carnea cu praful de curry, usturoiul și ghimbirul și se asezonează. Încinge 2 linguri de ulei într-o cratiță mare. Adăugați ceapa și tulpinile de coriandru și gătiți timp de 2-3 minute. Adăugați carnea și rumeniți încă câteva minute. Se toarnă supa de legume sau 300 ml apă. Gatiti 15 minute neacoperit la foc mediu. Adăugați bucățile de dovleac și gătiți încă 7 minute. Adăugați mazărea și gătiți încă 3 minute. Serviți cu pâine naan caldă și chutney de mango, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 235
- Carbohidrați 16.4g
- Proteină 23.9g
- Gras 8.7g
- Sare 0,23g
- Fibră 4.4g
#Curry #miel #și #dovleac