Tipul bucătăriei:
Curry de năut și dovleac
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest curry de nucă de cocos cu năut și dovlecei este o masă sănătoasă, vegetariană în timpul săptămânii. Dacă îl puteți obține, alternativa la laptele de cocos Alpro are mai puține grăsimi saturate și mai puține calorii decât laptele de cocos obișnuit, deoarece este fabricat cu o bază de lapte de orez
Faceți acest curry ușor de legume pentru o cină reconfortantă, apoi verificați curry-ul nostru de spanac, năut și cartofi, curry de vinete vegan, saag chana masala și alte rețete vegetariene de curry.
Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați ardei iute vegetarian, paella vegetariană, tocană vegetariană si altul rețete vegetariene.
Ingrediente
- ceapă 1, tocat
- usturoi 1 cuișor, curățat
- ghimbir bucată de mărimea degetului mare, curățată și tocată
- ardei iute roșu 1, cubulete
- ulei de arahide
- curcumă 1/2 linguriță
- coriandru 1 linguriță
- chimen măcinat 1 linguriță
- garam masala 1 linguriță
- dovleac butternut 400g, decojite și tăiate cubulețe
- năut 400g tablă, clătită și scursă
- lapte de cocos pe jumătate de grăsime sau alternativă de lapte de cocos alpro 400 ml
- stoc de legume 200 ml
- pui de spanac 150g
- lămâie verde 1, plus pene de servit
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute într-un mic robot de bucătărie și amestecați cu o pastă.
-
Pasul 2
Încălziți 1 linguriță de ulei într-o tigaie mare și prăjiți pasta câteva minute cu un praf de sare, apoi adăugați condimentele și prăjiți încă un minut înainte de a adăuga dovleacul și nautul.
-
Pasul 3
Se amestecă cu mirodeniile, apoi se adaugă laptele de cocos și bulionul. Aduceți la foc mic și gătiți timp de 30 de minute până când dovleacul se înmoaie și sosul se îngroașă.
-
Pasul 4
Se amestecă spanacul până când se ofilesc și se stoarce sucul de lămâie pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 223
- Gras 9.4g
- Saturează 5.9g
- Carbohidrați 22.4g
- Fibră 7.2g
- Proteină 8.8g
- Sare 0,7g