Tipul bucătăriei:
Curry de vinete cu roșii proaspete și coriandru
- serveste 4
- Puțin efort
Un curry vegetarian proaspăt și ușor de casă. Vinetele grase lucioase sunt la apogeu în august și poartă foarte bine aromele de curry. Servește această rețetă simplă ca fel principal cu naan și chiar orez, sau ca garnitură la un festin cu curry pentru familie sau prieteni.
Încercați acest curry de vinete și roșii, apoi verificați curry-ul nostru vegan de vinete, curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul retete vegetariene.
Ingrediente
- ceapă 1 tocat
- ulei
- Vânătă 2, tăiate în discuri
- curcumă 1 lingura
- chimen măcinat ½ linguriță
- coriandru 1 lingura
- seminte de nigella 1 lingura
- roșii cherry 1 pungă
- frunze de coriandru o mână
- pâine naan și iaurt simplu a servi
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa într-un strop de ulei până când se înmoaie, apoi răsturnați-o pe o farfurie. Mai adaugam putin ulei in tigaie si prajim feliile de vinete in loturi pana se rumenesc pe fiecare parte. Vinetele absoarbe mase de ulei, așa că nu adăugați prea mult – pe măsură ce se gătesc, uleiul va elibera din nou. Puneți feliile de vinete pe o farfurie în timp ce le gătiți.
-
Pasul 2
Adăugați încă un melc de ulei în tigaie și prăjiți condimentele timp de 30 de secunde, adăugați înapoi vinetele și ceapa, plus roșiile cherry și gătiți totul împreună până când roșiile cherry au izbucnit. Se asezoneaza cu sare si se presara cu frunze de coriandru. Serviți cu pâine naan și iaurt simplu sau ca garnitură cu o masă indiană.
Informatii nutritionale
- Kcals 157
- Gras 12.5g
- Carbohidrați 9.1g
- Fibră 4g
- Proteină 2.7g
- Sare 0,04g