Tipul bucătăriei:
Dhansak de pui
- serveste 2
- Uşor
Aceasta este versiunea noastră sănătoasă de dhansak de pui. Este ușor de făcut, gata în mai puțin de o oră, bogat în proteine și sub 500 de calorii. Pune jos meniul la pachet…
Încercați acest dhansak de pui, apoi verificați-ne pui jalfrezi, madras de pui, curry de pui sănătos, curry de pui sănătos la gătirea lentă și altele retete de pui curry.
Ingrediente
- ceapă 1, curatata si tocata grosier
- ghimbir decojite și tocate pentru a face 2 linguri
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ardei iute verde 1, feliat
- ulei pentru prăjit
- curcumă ½ linguriță
- chimen măcinat 2 lingurite
- coriandru 2 lingurite
- cardamom 2 păstăi, ușor zdrobite
- piept de pui fara piele 2, tăiate cubulețe
- lentile roșii 50 g
- roșii feliate tavă de 400 g
- supă de pui 200 ml
- coriandru un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa, ghimbirul, usturoiul și ardeiul într-un blender mic și amestecați până la o pastă, adăugând un strop de apă dacă este necesar.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o tigaie și se prăjește pasta cu un praf de sare timp de 10 minute, până când ceapa devine aurie. Adăugați condimentele și prăjiți încă un minut.
-
Pasul 3
Adăugați puiul și lintea, prăjiți până când puiul este opac.
-
Pasul 4
Adăugați roșiile și supa, aduceți la fiert și acoperiți. Gatiti 20 de minute pana cand lintea este frageda si puiul este fiert. Se presară cu coriandru pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 348
- Gras 5g
- Saturate 0,8g
- Carbohidrați 28.1g
- Zaharuri 12.7g
- Fibră 7.7g
- Proteină 43,8g
- Sare 0,5g