Tipul bucătăriei:
Dovleac gem cu umplutura de merisor si castane
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de dovleac gem cu umplutură de afine și castane este ușoară, sănătoasă și vegetariană
Faceți această rețetă de dovleac gem cu umplutură de merișoare și castane, apoi consultați-ne umplutura de salvie si ceapa, umplutura de castane, umplutura de carne de cârnați și altele Rețete de umplutură de Crăciun.
Ingrediente
- Bijuterie sau mini dovleac 4
- pulverizați ulei de măsline
- ceapa 2, tocat
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ciuperci de castan 100g, tocat
- afine uscate 50 g
- terci de ovăz 2 linguri
- castane ambalate în vid 100g, tocat
- salvie tocat pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați vârfurile de pe dovleac și scobiți centrele, aruncând semințele. Pulverizați cavitățile cu un strop de ulei și asezonați. Se prăjește timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, prăjiți ceapa într-un strop de ulei timp de 5 minute până se înmoaie, apoi adăugați usturoiul și ciupercile și prăjiți încă 10 minute, până când apa din ciuperci se evaporă. Adauga merisoarele, ovazul, castanele tocate si salvie si asezoneaza. Gatiti pana se incalzesc. Turnati in dovleceii inmuiati si coaceti din nou, cu blatul, timp de 20 de minute, pana cand dovleceii sunt moi, iar umplutura este aurie. Se serveste cu legume prajite sau cu o salata verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 195
- Gras 2.6g
- Saturate 0,4g
- Carbohidrați 35g
- Fibră 6.4g
- Proteină 4.8g
- Sare 0,2g