Skip to content

Tipul bucătăriei:

Dovleac glazurat cu ghimbir cu susan

Dovleac glazurat cu ghimbir cu susan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de inspirație asiatică pentru dovleac glazurat cu ghimbir cu susan este o modalitate excelentă de a face ingredientele de zi cu zi mai interesante. Este plin de arome delicioase, dar are sub 300 de calorii și durează doar 45 de minute


Ingrediente

  • dovleac 1 mic (aproximativ 500g), decojit
  • ulei de susan 2 lingurite
  • pastă de miso albă 1 lingura
  • otet de orez 3 linguri
  • sos de soia închis 1 lingura
  • ghimbir tulpină 2 bile, plus 1 lingura de sirop
  • seminte de susan 1 lingura
  • ceapa verde 3, mărunțit
  • orez basmati aburit a servi
  • ardei iute roșu a servi
  • baby pak choy gătit a servi
  • ghimbir murat a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200°C/ventilator 180°C/gaz 6. Tăiați dovleceii în jumătate, scoateți semințele și aruncați-le, apoi tăiați în felii lungi și groase. Se unge cu ulei, se pune într-o tavă și se prăjește timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, amestecați 2 linguri de miso, oțet de orez, sos de soia, ghimbir cu tulpină tăiată și sirop de ghimbir și semințe de susan. După 20 de minute, ungeți peste tot cu jumătate de glazură și prăjiți încă 10 minute. Repetați cu glazura rămasă, gătiți încă 10 minute până când dovleceii sunt fragezi, lipicios și aurii.

  • Pasul 3

    Se amestecă ceapa primăvară mărunțită cu ultima lingură de oțet de orez. Împărțiți orezul fiert între două farfurii și adăugați felii de dovleac – cu lingura peste orice glazură din tavă. Presarati cu ceapa primavara si chilli rosu. Serviți cu niște pak choy și ghimbir murat în parte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 167
  • Gras 6.1g
  • Saturate 0,9g
  • Carbohidrați 21.7g
  • Fibră 5g
  • Proteină 3.9g
  • Sare 2.2g
#Dovleac #glazurat #ghimbir #susan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.