Tipul bucătăriei:
Dovleac întreg copt cu cușcuș condimentat
- serveste 2
- Uşor
Cea mai bună umplutură pentru dovleac. Întregul fel de mâncare copt folosind dovleac ghindă este umplut cu cușcuș și condimentat cu ras-el-hanout, harissa și fistic – toate acestea îi conferă o aromă interesantă din Orientul Mijlociu. Stropit cu melasă de rodie pentru a termina, echilibrează dulceața dovleacului și a condimentelor.
Ingrediente
- vișine uscate sau merișoare uscate 2 linguri
- dovleac ghindă sau alt dovleac mic 2, semințele scoase și unse în interior cu ulei de măsline
- cuscus 1 cană de ceai înmuiată în 1 ceașcă de apă clocotită cu câteva fire de șofran
- fistic 4 linguri
- pătrunjel 3 linguri, tocate
- harissa 1 lingurita, in functie de cat de fierbinte iti place
- ras-el-hanout 1 linguriță (opțional) disponibilă pe seasonedpioneers.co.uk
- melasa de rodie (opțional) disponibil din magazinele din Orientul Mijlociu sau din Sainsbury’s Special Selection
- unt topit, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți dovleceii la 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 30-40 de minute sau până se înmoaie. Amestecați restul ingredientelor, umpleți dovleceii și coaceți încă 10 minute. Serviți cu unt topit în plus și melasă de rodie (dacă se folosește) cu lingura.
Informatii nutritionale
- Kcals 471
- Carbohidrați 83g
- Proteină 12g
- Gras 12.4g
- Sare 0,05g
- Fibră 7.1g
#Dovleac #întreg #copt #cușcuș #condimentat