Tipul bucătăriei:
Dovlecei la grătar cu parmezan și busuioc
- serveste 4
- Puțin efort
Aromele proaspete ale dovleceilor la grătar Valentine Warner cu parmezan și busuioc sunt perfecte pentru un prânz, un aperitiv sau o garnitură mai ușoară. Zing-ul de lămâie și crocantul nucilor de pin mențin acest lucru interesant.
Ingrediente
- dovlecei 5 mediu
- fulgi de sare 2 lingurite
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- lămâie ½
- nuci de pin 25 g
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- parmezan (sau alternativa vegetariana) 25g, ras fin
- frunze de busuioc 1 mână, ruptă grosier
- mentă câteva frunze, rupte grosolan
Metodă
-
Pasul 1
Porniți grătarul sau încălziți o tigaie la foc mare. Tăiați dovleceii la fiecare capăt și tăiați o bucățică lungă și subțire de pe două părți opuse. Aruncă. Tăiați fiecare dovlecel pe lungime în 4 fâșii, în funcție de lățime. Amestecați-le cu sarea într-o strecurătoare, puneți deasupra câteva farfurii pentru greutate și lăsați-le să picure vreo oră și ceva. Scuturați orice exces de sare. Frecați ambele părți ale fiecărei felii cu puțin ulei de măsline și o stoarcere de suc de lămâie. Se condimentează cu piper negru măcinat.
-
Pasul 2
Gătiți pe grătarul fierbinte timp de 5-6 minute pe fiecare parte până când se înmoaie și se carbonizează bine, dar păstrând totuși puțină mușcătură. Probabil va trebui să faceți acest lucru în loturi. Transferați-le într-un vas de servire și mai stoarceți puțin suc de lămâie.
-
Pasul 3
Între timp, prăjiți nucile de pin într-o tigaie mică pentru câteva minute până când devin aurii, întorcându-le frecvent. Presarati dovleceii cu nuci de pin, usturoi, parmezan, busuioc si menta. Se strecoară peste uleiul rămas, se amestecă foarte ușor și se servește cald.
Informatii nutritionale
- Kcals 172
- Gras 15g
- Carbohidrați 3.4g
- Fibră 1.5g
- Proteină 6.1g
- Sare 1,37g