Skip to content

Tipul bucătăriei:

Dovleceii la grătar de la Valentine Warner

Dovlecei la grătar cu parmezan și busuioc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Aromele proaspete ale dovleceilor la grătar Valentine Warner cu parmezan și busuioc sunt perfecte pentru un prânz, un aperitiv sau o garnitură mai ușoară. Zing-ul de lămâie și crocantul nucilor de pin mențin acest lucru interesant.


Ingrediente

  • dovlecei 5 mediu
  • fulgi de sare 2 lingurite
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • lămâie ½
  • nuci de pin 25 g
  • usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
  • parmezan (sau alternativa vegetariana) 25g, ras fin
  • frunze de busuioc 1 mână, ruptă grosier
  • mentă câteva frunze, rupte grosolan

Metodă

  • Pasul 1

    Porniți grătarul sau încălziți o tigaie la foc mare. Tăiați dovleceii la fiecare capăt și tăiați o bucățică lungă și subțire de pe două părți opuse. Aruncă. Tăiați fiecare dovlecel pe lungime în 4 fâșii, în funcție de lățime. Amestecați-le cu sarea într-o strecurătoare, puneți deasupra câteva farfurii pentru greutate și lăsați-le să picure vreo oră și ceva. Scuturați orice exces de sare. Frecați ambele părți ale fiecărei felii cu puțin ulei de măsline și o stoarcere de suc de lămâie. Se condimentează cu piper negru măcinat.

  • Pasul 2

    Gătiți pe grătarul fierbinte timp de 5-6 minute pe fiecare parte până când se înmoaie și se carbonizează bine, dar păstrând totuși puțină mușcătură. Probabil va trebui să faceți acest lucru în loturi. Transferați-le într-un vas de servire și mai stoarceți puțin suc de lămâie.

  • Pasul 3

    Între timp, prăjiți nucile de pin într-o tigaie mică pentru câteva minute până când devin aurii, întorcându-le frecvent. Presarati dovleceii cu nuci de pin, usturoi, parmezan, busuioc si menta. Se strecoară peste uleiul rămas, se amestecă foarte ușor și se servește cald.

Informatii nutritionale

  • Kcals 172
  • Gras 15g
  • Carbohidrați 3.4g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 6.1g
  • Sare 1,37g
#Dovlecei #grătar #parmezan #și #busuioc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *