Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de Elotes mexican

Eloții mexicani

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Acesta este un mod clasic de a mânca porumb în Mexic și este, de obicei, cumpărat de la vânzătorii ambulanți. Crema mexicană este similară cu smântâna, dar mai sărată și mai cremoasă – perfectă pentru răcirea pudrei de ardei iute din această rețetă


Încercați această rețetă pentru elotes mexicani, apoi verificați orezul nostru picant mexican, guacamole, nachos clasic și altele Rețete în stil mexican.

*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • unt 50 g
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • piper roșu
  • porumb pe stiule 6, cojile îndepărtate
  • cotija sau feta 50g, maruntita
  • coriandru un buchet mic, tocat
  • felii de lime a servi
  • smantana 100 g
  • crema dubla 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face crema, amestecați smântâna și smântâna dublă cu 1/4 linguriță de sare. Acoperiți și lăsați la temperatura camerei timp de 3 ore. A se păstra dacă se utilizează imediat sau se răcește și se păstrează până la 3 zile.

  • Pasul 2

    Aprindeți grătarul și așteptați până când cărbunii devin gri și flăcările s-au stins. Între timp, încălziți untul cu usturoiul și un praf de cayenne într-o tigaie mică până se topește și asezonați. Încărcați știuleții timp de 10-15 minute, întorcându-le continuu, până când sâmburii sunt fragezi și ușor carbonizați peste tot.

  • Pasul 3

    Ungeți știuleții cu untul topit, apoi întindeți crema uniform. Se sfărâmă peste cotija și se presară cu un praf bun de piper cayenne. Se presară cu coriandru și se servește cu felii de lime pentru a se stoarce peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 258
  • Gras 18.8g
  • Saturate 10.7g
  • Carbohidrați 12.6g
  • Zaharuri 4g
  • Fibră 6.6g
  • Proteină 6.6g
  • Sare 0,6g
.
#Eloții #mexicani
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *