Tipul bucătăriei:
Fidea de creveți Szechuan
- servește 1
- Uşor
Aceste fidea fierbinți și picante în stil chinezesc durează doar 15 minute pentru a fi preparate, astfel încât să facă o masă rapidă și ușoară la jumătatea săptămânii, dacă sunteți blocat pentru timp sau doriți niște mâncare rapidă sănătoasă
Ingrediente
- ulei de arahide
- Boabe de piper Szechuan 1/4 linguriță, măcinată
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ghimbir ras pentru a face 1 lingurita
- ardei iute roșu 1 mic, însămânțat și tăiat cubulețe
- pak choi 1, mărunțită
- ceapa verde 4, tăiat și tăiat felii
- creveti rege decojiti 100g
- taitei de ou fine 100g, fiert
- sos de soia 2 lingurițe
- otet de orez 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 1 linguriță de ulei într-un wok și adăugați piperul szechuan măcinat, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute. Se amestecă câteva minute până se parfumează.
-
Pasul 2
Adăugați pak choi, 3 din ceapa de primăvară și creveții și gătiți timp de 2-3 minute până când creveții devin roz.
-
Pasul 3
Adăugați tăiței și aruncați pentru a reîncălzi. Adăugați sosul de soia și oțetul și gătiți un minut până când creveții sunt gătiti complet și tăiței sunt fierbinți. Se presară cu ceapa de primăvară rămasă pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 301
- Gras 6.4g
- Saturează 1.2g
- Carbohidrați 32.2g
- Zaharuri 5.3g
- Fibră 4.5g
- Proteină 26.4g
- Sare 2.2g