Tipul bucătăriei:
Filet de porc chimichurri cu ridichi
- servește 2
- Uşor
Chimichurri este un sos sud-american consumat de obicei cu carne și făcut din ierburi, ulei, oțet și ceapă – iată-l stropit peste cotlet de porc pentru o cină rapidă de 20 de minute
Încercați filetul nostru de porc chimichurri, apoi verificați mai multe rețete de porc.
Ingrediente
- coriandru o grămadă mică
- oregano uscat 1 linguriță
- echalion șalotă 1 mic, înjumătățit
- ardei iute verde ½, însămânțat, dacă doriți
- otet de vin rosu 1 lingură
- ulei de masline 1 lingură, plus o stropire
- filete de porc 4
- ridichi 200g
- salată verde a servi
Metodă
-
Pasul 1
Folosind un blender, amestecați coriandrul (tulpini și tot), jumătate de oregano uscat, tot șalotă și ardei iute verde până când sunt tocate mărunt. Se toarnă oțetul de vin roșu, jumătate din uleiul de măsline și un strop de apă. Blitz la un sos verde viu. Condimentați după gust – doriți ca chimichurri să aibă un nivel bun de aciditate pentru a tăia carnea de porc.
-
Pasul 2
Frecați uleiul rămas în filete și condimentați pe ambele părți. Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mare. Se prăjește carnea de porc timp de 5 minute pe o parte, se răstoarnă, apoi se adaugă ridichile în tigaie. Stropiți ridichile cu un strop de ulei și presărați oregano rămas. Se prăjește 4-5 minute sau până când carnea de porc este gătită.
-
Pasul 3
Împărțiți între două farfurii, stropiți peste chimichurri și serviți cu o salată verde.
Informatii nutritionale
- Kcals 245
- Gras 11.1g
- Saturează 2.7g
- Carbohidrați 2.6g
- Zaharuri 2.6g
- Fibră 2.2g
- Proteină 32.4g
- Sare 0,3g