Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tavă de metal acoperită cu frigarui străpunse cu bucăți de somon cu ceapă primăvară și lime

Frigarui de somon Umeboshi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Miso-ul savuros și uleiul de susan aromat din aceste frigărui de somon scot în evidență caracterul mai acrișor al pastei umeboshi – serviți cu orez aburit pentru o cină ușoară


Încercați aceste frigărui de somon aromate, apoi verificați frigaruile noastre de pui yakitori, crochetele japoneze, ramenul miso picant și mai multe rețete în stil japonez.

Căutați mai multe rețete de somon? Încercați somonul nostru miso, somonul ghimbir lipicios, somonul teriyaki și multe altele.

Ce este pasta umeboshi?

Pasta Umeboshi este un ingredient sărat-acrișor, fabricat în mod tradițional în Japonia, folosind prune fine care se păstrează încet în sare de mare.

Cum se folosește pasta umeboshi?

Are o aciditate intensă, concentrată, care adaugă o aromă fructată sushi, sosuri și marinate.

Unde găsiți pastă umeboshi?

Găsiți-l online la souschef.co.uk.


Ingrediente

  • miso maro sau roșu 2 lingurite
  • pasta umeboshi 2 lingurite
  • usturoi 1 cuișoare mare, tocat
  • ghimbir 1 lingurita, rasa
  • zahăr brun deschis moale 2 lingurite
  • ulei de susan prajit 1 lingura
  • ulei vegetal 2 linguri
  • file de somon 300 g, tăiate în cuburi de 2 cm
  • ceapa verde 2, tăiate în fâșii scurte
  • lămâie verde 1, feliate subțire
  • seminte de susan a orna
  • orez gatit a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați patru frigărui de lemn în apă timp de 30 de minute. Se amestecă miso, umeboshi, usturoi, ghimbir, zahăr, ulei de susan și ulei vegetal. Ungeți-o peste bucățile de somon și marinați timp de 25-30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge grătarul la mare. Așezați somonul marinat pe frigăruile de lemn, alternându-le cu ceapa primăvară și feliile de lime.

  • Pasul 3

    Puneți frigăruile pe o foaie de copt și puneți la grătar 2 minute pe fiecare parte. Ungeți cu puțin mai mult marinată, apoi puneți sub grătar pentru ultimele 2 minute până când somonul este fiert și glazura este doar pârjolită deasupra. Se presara cu seminte de susan si se serveste cu orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 463
  • Gras 32.8g
  • Saturate 4.7g
  • Carbohidrați 8.4g
  • Zaharuri 4.8g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 32.7g
  • Sare 1.6g
#Frigarui #somon #Umeboshi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *