Tipul bucătăriei:
Fripturi de căprioară cu muguri prăjiți
- servește 2
- Uşor
Serviți felii delicate de carne de vânat coapte cu un hash în formă de bule și scârțâit din varză de Bruxelles, cartofi făinoși, nuci și fructe
Faceți această rețetă pentru fripturi de carne de vânat, apoi verificați tocană de carne de vânat, burgeri de carne de vânat, caserolă de carne de vânat și mai multe rețete de carne de vânat.
Ingrediente
- cartofi făinoși 400g, decojite și tăiate în bucăți
- lămâie ½, zestrat și suc
- fripturi de carne de vânat 2
- ulei de masline 1 lingură
- varză de Bruxelles 400g, tăiat și tăiat în patru
- ghimbir curățat și ras fin pentru a face ½ linguriță
- măr sau pere ½, curățat, miez și tocat mărunt
- nuci 20g, tocat
- cidru sau oțet de orez 1 lingură
- miso alb ½ lingură (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti cartofii intr-o tigaie cu apa clocotita cu sare timp de 18-20 de minute pana cand se inmoaie, apoi scurgeti. Se pasează cu coaja de lămâie și suc.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie la foc mare până când este foarte fierbinte. Frecați fripturile de căprioară cu jumătate din uleiul de măsline. Condimentați, apoi fierbeți fripturile timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierte după bunul plac. Transferați pe o tablă și lăsați-l să se odihnească timp de 5-10 minute.
-
Pasul 3
Încălziți uleiul rămas în tigaie la foc mare și prăjiți mugurii, amestecând frecvent, timp de 4-6 minute sau până când sunt ușor aurii la margini și frageziți. Se amestecă ghimbirul, mărul sau pera și nucile și se prăjește încă un minut. Adăugați oțetul, miso-ul (dacă se folosește) și 2 linguri de apă, apoi amestecați totul împreună cu un vârf de sare. Serviți fripturile odihnite peste piureul de lămâie, cu mugurii pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 527
- Gras 17.1g
- Saturează 2.8g
- Carbohidrați 46.9g
- Zaharuri 14.1g
- Fibră 15.8g
- Proteină 38,5g
- Sare 0,5g