Tipul bucătăriei:
Fripturi de porc toscane
- serveste 3
- Uşor
Această rețetă de fripturi de porc toscane îndeplinește toate căsuțele. Are un conținut scăzut de calorii, grăsimi, zahăr, sare și bogat în proteine
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei
Ingrediente
- pulverizați ulei de măsline
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- roșii prune 6, tocat
- oțet balsamic 1 lingura
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- capere mici 1 lingura
- verdeață sau spanac sau kale 150 g
- fasole de unt Tavă de 400 g, clătită și scursă
- fripturi de muschi de porc 3 (aproximativ 100 g fiecare), curățate de toată grăsimea
- oregano o mână, tocată
- busuioc o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește un strop de ulei într-o tigaie și se prăjește jumătate de usturoi timp de un minut. Adaugati rosiile, otetul, un strop de apa, coaja de lamaie si caperele si fierbeti 2-3 minute, pentru a se inmuia. Se lasa la racit.
-
Pasul 2
Într-o altă tigaie, prăjiți usturoiul rămas într-un strop de ulei. Adăugați verdeața, fasolea de unt și sucul de lămâie cu un strop de apă, dacă este nevoie, pentru a se ofili verdeața. Asezoneaza bine.
-
Pasul 3
Se condimentează cotletele de porc și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Cotletele de porc la gratar timp de 2-4 minute pe fiecare parte, pana sunt fierte. Adăugați oregano și busuioc la roșii și asezonați. Împărțiți verdeața și fasolea în 3 farfurii sau boluri. Acoperiți cu fripturile de porc și gustul de roșii.
Informatii nutritionale
- Kcals 229
- Gras 4.2g
- Saturate 1.1g
- Carbohidrați 16.3g
- Zaharuri 6.6g
- Fibră 6.2g
- Proteină 28.3g
- Sare 0,4g