Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Fripturi de vinete Za'atar cu sos de susan si rodie

Fripturi de vinete Za’atar cu sos de susan si rodie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de fripturi de vinete za’atar cu sos de susan și rodie face pentru o cină vegetariană rapidă, ușoară și delicioasă. În plus, are sub 300 de calorii și fără gluten.


Încercați aceste fripturi de vinete za’atar, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi a noastră za’atar vinete prajite.

*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Ingrediente

  • ulei de masline 1 lingura
  • za’atar 2 lingurite
  • Vânătă 1 mare, tăiat în 4 felii groase pe lungime
  • tahini 1 lingura
  • iaurt fără grăsimi 2 lingurite
  • lămâie ½, suc
  • seminte de susan prajite 1 lingura
  • coriandru o grămadă, frunze rupte
  • frunze de salata o mână de servit
  • feta mai usoara 40 g
  • melasa de rodie 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge o tigaie sau grătar la fierbinte. Se amestecă uleiul de măsline, zaatarul și niște condimente. Ungeți fripturile de vinete pe ambele părți. Se ard feliile de vinete timp de 6-8 minute pe fiecare parte până se înmoaie complet (nu ar trebui să fie spongioase dacă tăiați una cu un cuțit). Păstrați vinetele fierte acoperite cu folie la abur și păstrați la cald în timp ce gătiți feliile rămase.

  • Pasul 2

    Bateți tahini, iaurtul, sucul de lămâie și jumătate din semințe cu puțină apă până când îl puteți stropi. Se amestecă coriandru cu frunzele de salată.

  • Pasul 3

    Așezați fripturile de vinete za’atar pe farfurii, sfărâmați peste feta, presărați peste dressingul de susan și melasă de rodie și împrăștiați peste semințele de susan rămase. Se serveste cu salata de coriandru in parte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 240
  • Gras 13.5g
  • Saturate 3.8g
  • Carbohidrați 14.9g
  • Zaharuri 13g
  • Fibră 11.2g
  • Proteină 9.1g
  • Sare 0,7g
.
#Fripturi #vinete #Zaatar #sos #susan #rodie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *