Tipul bucătăriei:
Frittata cu ceapa primavara si ardei rosu prajit
- serveste 2
- Uşor
Frittata este o omletă în stil italian. Acesta, cu ardeii, ceapa primăvară și cartofii noi, este o masă rapidă și ușoară pentru doi. Tot ce are nevoie este salată pe lângă. Acesta este bine servit rece pentru prânz a doua zi dacă mai sunt resturi.
Ingrediente
- cartofi noi mari 300 g, decojite și tăiate felii
- ceapa verde ½ buchet, tocat (inclusiv bucati verzi)
- unt
- ardei rosii prajiti 2 mari dintr-un borcan, tocate
- ouă 6, bătut
- salată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Scurgeți și răciți.
-
Pasul 2
Se caleste ceapa primavara intr-un nod mare de unt pana se inmoaie. Se amestecă în ouă cu ardeii și cartofii și se condimentează bine.
-
Pasul 3
Încinge o tigaie antiaderentă mică de 20 cm cu unt, apoi pune amestecul de ouă. Gătiți ușor până când fundul este fixat, apoi glisați tigaia sub grătar până când partea de sus este aurie și tocmai se fixează. Se serveste cu salata.
Informatii nutritionale
- Kcals 400
- Carbohidrați 29.8g
- Proteină 22.8g
- Gras 21.8g
- Sare 0,8g
- Fibră 2.8g