Tipul bucătăriei:
Gust de sfeclă roșie prăjită
- serveste 8
- Uşor
Caperele, cornișii și oțetul balsamic adaugă un pumn acidulat acestui gust de sfeclă roșie maur. Credem că funcționează foarte bine cu carnea la grătar sau burgeri – perfect pentru sezonul de grătar.
Ingrediente
- sfeclă 4 medii
- usturoi 4 cuișoare, nedecojite
- ulei de masline
- balsamic 1 lingura
- capere 1 lingura
- cornibii 1 lingura
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
- otet de vin alb 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 6. Tăiați fiecare sfeclă roșie lăsând tulpina și capătul rădăcinii atașate. Tapetați o tavă mică de friptură cu o bucată de folie, aranjați sfecla roșie pe folie și adăugați cățeii întregi de usturoi. Stropiți cu 3 linguri ulei de măsline, oțet balsamic și un strop de apă. Se condimentează, se acoperă strâns cu folie și se prăjește aproximativ 1-1 oră și jumătate sau până când se înmoaie.
-
Pasul 2
Odată ce sfecla roșie este suficient de rece pentru a se descurca, îndepărtați pielea, tăiați carnea și puneți-o într-un castron. Se toacă mărunt caperele și cornișii și se adaugă la sfeclă roșie cu pătrunjelul tocat.
-
Pasul 3
Stoarceți usturoiul prăjit din fiecare cățel și zdrobiți într-un castron mic. Adăugați oțetul de vin alb și 2 linguri de ulei de măsline și amestecați împreună. Se condimenteaza, se toarna peste sfecla rosie si se amesteca bine.
Informatii nutritionale
- Kcals 84
- Carbohidrați 4.5g
- Proteină 1.1g
- Gras 7g
- Sare 0,21g
- Fibră 1.1g