Skip to content

Tipul bucătăriei:

3296

Gust de sfeclă roșie prăjită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Caperele, cornișii și oțetul balsamic adaugă un pumn acidulat acestui gust de sfeclă roșie maur. Credem că funcționează foarte bine cu carnea la grătar sau burgeri – perfect pentru sezonul de grătar.


Ingrediente

  • sfeclă 4 medii
  • usturoi 4 cuișoare, nedecojite
  • ulei de masline
  • balsamic 1 lingura
  • capere 1 lingura
  • cornibii 1 lingura
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • otet de vin alb 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 6. Tăiați fiecare sfeclă roșie lăsând tulpina și capătul rădăcinii atașate. Tapetați o tavă mică de friptură cu o bucată de folie, aranjați sfecla roșie pe folie și adăugați cățeii întregi de usturoi. Stropiți cu 3 linguri ulei de măsline, oțet balsamic și un strop de apă. Se condimentează, se acoperă strâns cu folie și se prăjește aproximativ 1-1 oră și jumătate sau până când se înmoaie.

  • Pasul 2

    Odată ce sfecla roșie este suficient de rece pentru a se descurca, îndepărtați pielea, tăiați carnea și puneți-o într-un castron. Se toacă mărunt caperele și cornișii și se adaugă la sfeclă roșie cu pătrunjelul tocat.

  • Pasul 3

    Stoarceți usturoiul prăjit din fiecare cățel și zdrobiți într-un castron mic. Adăugați oțetul de vin alb și 2 linguri de ulei de măsline și amestecați împreună. Se condimenteaza, se toarna peste sfecla rosie si se amesteca bine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 84
  • Carbohidrați 4.5g
  • Proteină 1.1g
  • Gras 7g
  • Sare 0,21g
  • Fibră 1.1g
#Gust #sfeclă #roșie #prăjită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *