Tipul bucătăriei:
Halloumi, frigarui de rosii si vinete
- serveste 2
- Puțin efort
Faceți o marinadă ușoară pentru frigăruile de halloumi vegetariene la grătar. Adauga rosiile si vinetele si gratarul pe gratar. Îngrămădite pe pâine cu crusta, acestea vor fi un succes.
Ingrediente
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- pătrunjel ½ buchet, tocat
- capere 2 linguri, clătite și tocate grosier
- lămâie ½, suc
- ulei de masline
- roșii cherry 6
- halloumi cu conținut scăzut de grăsimi 100 g, cuburi
- Vânătă 1 mic, tăiat în cuburi de 2 cm
- pâine crustă a servi
- rachetă o mână
Metodă
-
Pasul 1
Bateți usturoiul cu pătrunjelul, caperele, zeama de lămâie, 2 linguri ulei, apoi condimentați. Scoateți și rezervați 2 linguri, apoi amestecați marinada rămasă cu roșiile, vinetele și halloumi. Se condimentează, apoi se lasă cel puțin 20 de minute.
-
Pasul 2
Așezați pe frigărui. Se încălzește un grătar și se prăjesc frigăruile timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când roșiile încep să spargă și halloumi-ul devine auriu. Puneți-l pe pâine crustă și serviți cu frunze de rucola și cu marinada rămasă turnată peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 276
- Gras 19.9g
- Carbohidrați 6.5g
- Fibră 5.1g
- Proteină 15.1g
- Sare 1.9g