Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de jeleu de portocale si lamaie

Jeleurile Sf. Clement

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Aceste jeleuri de lămâie și portocale sunt prietenoase cu familia, dar puteți adăuga un strop de prosecco sau cava în loc de puțină apă pentru un desert mai matur


Ingrediente

  • gelatină 6 frunze (pentru pudra vezi mai jos)
  • lămâi 6, fără ceară, dacă este posibil
  • portocale 4, fără ceară, dacă este posibil
  • zahăr tos auriu 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați gelatina în apă rece timp de 5 minute pentru a se înmoaie. Cu ajutorul unui curățător de legume, tăiați câte 6 fâșii atât din lămâie cât și din portocală și puneți într-o tigaie cu 400 ml apă și zahăr. Aduceți la fiert la foc mediu, amestecând din când în când până când zahărul s-a dizolvat. Luați de pe foc și aruncați coaja. Stoarceți apa din gelatină și amestecați în tigaie până se dizolvă. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Stoarceți lămâile și portocalele, astfel încât să aveți câte 150 ml de suc de la fiecare. Se amestecă în tigaie. Se strecoară jeleul printr-o sită fină într-un ulcior și apoi se toarnă în pahare individuale, vase sau un fel de mâncare mare de împărțit. Se lasa la frigider cel putin 4 ore pentru a se intari inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 108
  • Carbohidrați 28.7g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 0,2g
  • Sare 5,99g
#Jeleurile #Clement
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *